Foto: Brenda van Leeuw

Plien van Bennekom (1971) is vooral bekend als de helft van het duo Plien & Bianca, dat zij vormt met Bianca Krijgsman. Zij leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding aan de Akademie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 1993 beiden afstudeerden.
In 1996 wonnen Plien & Bianca met ‘Changez’ het cabaretfestival Cameretten. In 2000 was hun cabaretdoorbraak met ‘Biks’, gevolgd door ‘Ngorongoro’, de luchtvaartparodie ‘Stessen’ en ‘Wie dan allemaal…’. Van 1998 tot en met 2003 waren ze te zien in het VPRO kinderprogramma ‘Zaai’ en tegenwoordig zijn beiden regelmatig te zien in het AVRO-televisieprogramma ‘Koefnoen’. Daarnaast speelden ze in de bioscoopfilms ‘All Stars’, ‘Minoes’ en ‘Erik, of het klein insectenboek’.

Plien speelde ook in de films ‘'n Beetje verliefd’, ‘Dik Trom’ en ‘Bennie Stout’, de musical ‘Jan, Jans en de kinderen’, en maakte ze samen met Alex Klaasen Nerd TV voor Villa Achterwerk.
Met Bianca Krijgsman is Plien tot juni 2013 in de theaters te zien met ‘Heb je hun weer…’, met het beste uit 15 jaar Plien & Bianca en is op Televisie te zien in het satirische consumentenprogramma ‘Kanniewaarzijn’ van de VARA.